Trött

Helt slut! Jag tycker ju inte om mammografin för att det gör ont och för att jag blir psykiskt stressad av det.. Visst, det går snabbt och är ju så viktigt. Men det är som när jag gjorde ultraljud på hjärtat för några år sedan när det krånglade...just vetskapen att de faktiskt letar efter något som är fel gör att jag blir så nervös.

Kommer ihåg när jag gjorde ultraljudet på hjärtat och sköterskan frågar om jag vill titta och jag bara inte kunde förmå mig att titta. Titta på ultraljudet på mina barn det var en sak. Det var något trevligt men inte det här. Det kändes bara otäckt.

Samma känsla fick jag idag och även förra gången när jag gjorde mammografi. Man letar ju efter något som är fel och det är en sån otäck känsla. Må de två veckorna innan man får resultatet gå fort! Riktigt fort!

Då var det dags!

Åka in till stora staden och göra mammografi. Gillar inte att klämma in snuttarna i maskinen. Det gör ont!! Om det hade varit män som fått klämma in hela härligheten på samma sätt så skulle det garanterat ha varit smärtfritt!

Lugn dag...

Idag är jag slö, slapp och likgiltig. Åkte hem och sov direkt i morse och sov mindre bra. Men det gör ingenting eftersom att jag är ju ändå ledig till fredagkväll. Min jobbarhelg och i helgen så är det ett antal människor som bor. Kul men ändå inte. Har jobbat helg sen jag var 19 år så för mig så är det inga konstigheter.

Ska bara ta det superlugnt idag och mysa. Snart dags att börja göra palt!

Helgen som varit...

Klev upp halv sex på lördagsmorgonen och styrde kosan mot Katrineholm och en helg med handboll för sonen. Dagen gick väl så där...nån vinst och nån förlust...Middag åts på en grekisk restaurang med supergod mat. Men Katrineholm en lördagkväll...jisses...det var det lugnaste jag har varit med om. På hotellet som vi bodde på fanns det nattclub också men inte ett ljud därifrån så tydligen så går inte folk ut i Katrineholm hahaha.

Söndagen klev vi upp och åt frukost. Sämre hotellfrukost får man leta länge efter...eller egentligen var den inte dålig så men det var ofräscht. Till exempel melonerna och ananasen var alldeles torra. Vattnet smakade gammalt...(vilket jag också tror bidrog till min magsjuka typ en timme senare). Osten hade torra kanter och då kom vi ner 07:35 och frukosten hade varit öppen i fem minuter. Brödet var torrt och allmänt fantasilöst. Nu är jag bortskämd med att vi har en otroligt bra frukost på hotellet där jag jobbar så jag är väl mer kritisk...

Nåväl...en timme efter frukost så bubblade min mage som en bubbelpool och sen befann jag mig på toaletten ända tills vi åkte hem halv tre på eftermiddgen...Såg alltså inte en match på söndagen. Tack och lov så fick vi behålla hotellrummet så jag kunde ligga där. Annars hade det ju varit katastrof. Bilresan hem på två timmar var inte heller någon höjdare. Åh, har nog aldrig längtat så mycket att komma hem!

Soffan hela kvällen och gick och la mig kl nio på kvällen. Nu idag så käns det ganska bra men ska krypa ner i sängen och hålla mig där tills det är dags att åka och jobba i kväll.


Djup fundering

Jag funderar faktiskt vilka som är mest patetiska...de som är med i Big Brother eller de som kollar på Big Brother?!

Soffan och jag

Tillbringat hela dagen i soffan och bara slappat och vilat det trasiga knät som fick ta mycket stryk under två arbetsdagar...Ska fortsätta slappa i minst en timme till innan det är dags att laga middag.

Raggmunkar står på menyn i kväll. Gillar inte att tillaga det men har inget val eftersom kära maken jobbar sent. Nu tillbaka till slappandet.

Men orka...

Har tillbringat två roliga dagar på jobbet. Ovant att vara där dagtid. Vi har varit indelade i grupper och fått inreda var sitt rum i trapphusen. Alla fem rummen blev jättefina och det var superroligt men...

Innan vi fick veta grupperna så sa jag till en kollega, jag vill inte hamna med RR...så naturligtvis hamnar jag med honom...vilket innebar att han bestämde och vi andra gjorde så gott vi kunde. Jag tror jag rök i hop med äcklet minst en gång i halvtimmen vilket tog hårt på krafterna. Antagligen därför jag somnade som ett litet barn igår...

Ska berätta om RR...eller äcklet, idioten vad man nu föredrar. Det finns ingen människa just nu som jag känner en sån avsky för. Han är en sån person som man bara skulle vilja skalla. En sån person som suger ut energin hos en, tuggar på den och spottar ut den.
Från början när han började jobba hos oss så trodde jag att det bara var jag som hade svårt för honom men det visar sig ju att de flesta som kommer i kontakt med karln bara vill klappa på honom. Arrogant, noncharlant, besserwisser som inte har förmågan att läsa av andra människor utan bara själv vill stå i centrum. Förstör för oss andra genom att inte göra sitt jobb och förbereda ordentligt och sen bara struntar i att vara på plats viktiga tillfällen. För den enda som finns i universum är Han...
Min högsta önskan är att personen i fråga söker ett annat jobb och drar så långt bort som möjligt...

Baka baka liten kaka...

Har bakat hela förmiddagen och ska fortsätta med lite cupcakes snart. Drömmar, cheesecake, syltkakor...Riktigt huslig alltså så här på lördagen. Imorgon kalas för dottern som fyllde 13 år i går!.

Men nu har luften gått ur mig helt. Blev ensam hemma då sonen åker till flickvän och man och dotter iväg för att handla lite småsaker som saknas.

Bara vara nu ett litet tag i alla fall.

Less

Just nu är jag less på allt och alla. Satt på möte på jobbet häromdagen och blev riktigt arg. Orkar inte med gnälliga människor just nu känner jag. Speciellt inte kollegor som ljuger och gnäller på andra för att skydda sig själva. Såna människor kan dra...


Hatar telefonsamtalen

Som handlar om ens barn...Som igår...Hej det är Micke, vill bara säga att din son är på väg in till Huddinge sjukhus...Han halkade när vi skulle springa på träningen och har slagit i ansiktet och huvudet rejält...

Jaha, och där blev min jobbnatt förstörd. Mannen fick ta med sig dottern och åka in till Huddinge och jag åkte ner och jobbade eftersom ingen som man kan byta med svarar när man ringer...

Blev några oroliga timmar innan de till slut hörde av sig och det visade sig att det var ingen hjärnskakning i alla fall men rejäla skrapsår i ansiktet. Är så glad över att det inte blev värre i alla fall.

Dubbelmoral

Upptäcker av en slump att många av mina vänner på FB är med i grupper som är mot mobbing vilket är helt ok. Jag personligen går inte med i sådana grupper mer av princip för att det har liksom blivit för mycket av dom. Ungefär på samma sätt som "sätt det här på din status om du har finaste barnen/mamman/syrran/kusinen/snorkråkan/illern och gud vet vad..."  Jag älskar alla i min familj och har världens finaste barn men känner inte något behov att att sätta det som en FB status tre gånger om dagen.

Men nu till dubbelmoralen...Hur kan man gå med i en grupp som är mot mobbing och samtidigt gå med i grupper som pekar ut personer som mördare, pedofiler, rasistiska grupper eller grupper som heter Hata NN ...För mig är det också mobbing, att hänga ut och sprida rykten om personer på internet. Att prata illa om människor i en FB grupp är lika illa i mina ögon som att mobba någon på en skolgård.

Tyvärr så tror jag att det så kallade internethatet kommer att öka. Så lätt att gömma sig i cyberrymden och inte behöva stå för sina handlingar.


Funderingar på morgonkvisten

Ligger och tittar på nyheterna och läser tidningarna på nätet om jordbävningen och tsunamin i Japan. Har tittat på videoklippen och fasar över hur starka naturens krafter är. Jag lider och tänker på alla drabbade.

Här i Sverige har vi fortfarande hakat upp oss på att det fortfarande är vinter, hur synd det är om oss som haft snökaos några gånger så tåg, bussar och bilar inte tar sig fram. Men hallå, vakna och tänk efter...Snökaos är det värsta som kan hända i Sverige. Vi är förskonade mot jordbävingar, orkaner och andra naturkatastrofer. Så var glada och tacksamma över det istället för att lägga en massa energi på gnäll om snö.

Ont

Klockan är halv sju, söndagmorgon. Har varit vaken till och från hela natten i världens värsta magknip. Det går i vågor så helt plötsligt så kan jag knappt röra mig och magen blir alldeles stenhård. Jag vill ju sova, inte hålla på så här...det har säkert att göra med all nervositet för pappa, att sonen ska spela en apviktig match idag och att jag är kallad på möte på jobbet på tisdag.

Ska försöka sova någon timme till i alla fall...

Lördag

Underbar lördagmorgon! Solen skiner och jag har precis ätit frukost med mannen. Det är lite av våran rutin på helgen. Kliva upp före barnen och äta frukost tillsammans. Det blir nog en lång promenad sen innan det är dags att skjutsa sonen till Tumba när han ska döma lite handboll. Ska passa på att åka in på Hornbach och handla mat till kaninerna och sen vidare till NetOnNet...

Sen får vi se vad resten av dagen/kvällen har att bjuda på!


Min pappa...

Min älskade pappa har opererats idag. Åh vad jag har varit nervös. Han är ändå snart 84 år så det är inte helt enkelt med ingrepp då. Men han ringde mig nu på eftermiddagen och berättade att allt hade gått bra! Så nu är jag jättelycklig!

Nu ska jag verkligen ta det lugnt

Var ute och gick en lugn promenad i går och hade inte alls ont i knät efteråt. Ska ta samma runda idag och bara hålla tummarna på att knät ska hålla...

Jag längtar så mycket efter att springa igen. Bara få ha bra musik i lurarna, springa i skogen och rensa huvud och kropp totalt...

Någon onsdag ska jag ner till gymet också och prata och försöka komma igång med styrketräningen igen...

Har bestämt mig!

Ska börja plugga på distans...Jag ska bli nåt! Jag ska våga!


Tassa på tå...

Just nu så går mitt liv ut på att tassa på tå för andra känns det som. Arbetsmässigt. Bara flyta med och göra som jag blir tillsagd även om jag tycker att saker är jättefel. Inte riktigt min grej men känner att utan att ha något konkret att komma med så är det de som är bäst just nu.

Gillar inte att vara ja-sägare men känner att det är just det jag har blivit. Men orkar inte protestera mot det jag tycker är fel. Vad spelar det för roll när man ändå blir överkörd av någon annan högre upp i hierarkin?

Så nu tassar jag och biter ihop...och hoppas att det i slutändan ska löna sig!

Lördag

Avstod från att följa med sonen när han skulle spela beachfotboll idag. Vilket då som vanligt resulterar i att de spelar superbra och ska spela semifinal. Håller tummarna nu!

Mannen har röjt bort en del saker som legat i typ 4 år nu. Kört ett gäng vändor till tippen så nu är det bara lite prylar kvar som vi ska bestämma om vi ska ha kvar eller inte.

Nästa helg är det de två sista handbollsmatcherna i serien och det ska faktiskt bli riktigt skönt sen att veta att helgerna är tomma. Visst, har vi tur så blir det slutspel för sonens lag och en cup i slutet av mars. Men ändå skönt att veta att helgerna inte går bort helt. Är så glad över hans engagemang och intresse för handbollen men ibland blir det bara för mycket när i princip en dag varje helg går bort i matcher och resor till o från matcher.

Sov sådär halvbra när jag kom hem från jobbet så jag hoppas på bättre sömn i morgon.


Energitjuv

Fick ett telefonsamtal igår som resulterar idag till en migränhuvudvärk som inte är av denna värld. Kul att sen gå och jobba natt speciellt när telefonsamtalet rörde jobbet.

Vår vd sa till mig förra året: "Vi är inte här för vår egen skull utan för våra gästers skull" när jag hade en kommentar över ett rent ut sagt uselt schema. Men det gäller tydligen inte längre... I alla fall så ska vi som jobbar natt finnas för gästernas skull men inte dagpersonalen. Skulle däremot vår receptionschef jobba nätter så skulle det säkert vara tvärt om...

Tyvärr så tar sånt här väldigt mycket av min energi. Jag har ingen som helst lust att gå och jobba på de villkoren. Vi på natten ställer upp på städ, servis, konferensservice etc men vad får vi tillbaka...Jo att dagpersonalen får vara ledig på helgen medan vi ska jobba över på morgonen för att ställa undan en frukost.

Nu skulle jag behöva en jäkla lång promenad för att bli av med energitjuven men det får jag vänta med helt och hållet. Ligger med knät högt och softar i soffan. Kommer nog snart att få liggsår;)

Vår!

Jag har vår i luften, var har ni er? Så härligt underbart med sol, takdropp och fågelkvitter. Hela min kropp blir bara så glad. Idag när jag hämtade bilen så sken solen så underbart. Satte på 107,5 och poppade järnet i bilen och kände mig så där glad som man bara kan bli av våren.

Längtar ut och gå, springa. Ska ner på gymmet nästa vecka och kolla läget lite. Dags att forma kroppen för beach 2011!

Bilen skulle skrotas

Men det blev inte riktigt så...ägaren till skroten var ju där och köpte bilen för 1000 kr istället. Helt ok...

Det blev ingen bil...

De hade ju missat den lilla detaljen att det var körförbud på bilen...så irriterd och arg som jag är nu finns bara inte. Tur för dom att de hade en lånebil inne i alla fall.

RSS 2.0