...

Vaknade i morse. Såå glad över att vi ska hämta bilen idag och jag för alltid slipper min C5:a...Klev i alla fall upp och åt frukost och sen, sen kom illamående från helvetet.

Ringde mannen som har en helt underbar arbetskamrat som faktiskt slutar två timmar tidigare för vår skull och åker med och hämtar bilen.

Bet ihop och fixade köttbullarna till kvällens middag men mår så illa att jag bara vill krypa under täcket och inte komma fram på ett antal timmar. Så det är dagens plan. Nu dyker jag under täcket!

Ensam

och just nu så är det såååå skönt. Har börjat förbereda middagen, vikit mer tvätt och satt på en till tvättmaskin. Vi har jäkligt mycket sängkläder i alla fall...men när allt är upptvättat så ska det slängas en massa i alla fall.

Ska lägga mig i soffan och fortsätta läsa Paganinikontraktet...because im worth it!

Irriterad

Dagen började vid halvsex tiden av att katthonon tydligen börjat löpa är är det mest pilska som går på två ben just nu. Hon sitter inne och skriker, jamar och åmar sig och utanför står två kattkillar och gör likadant.

Började röja i tvättstugan och blev inte på bättre humör direkt kan jag väl säga...Älskar min man men vad jag hatar att han aldrig kan slutföra saker och sen skyller han på hur mycket han har att göra...Men snälla, det är tre år sen vi rev duschväggen och fortfarande så ligger det en hög kakel i ena hörnan. Han började sätta laminat i trappen och gjorde halva för två år sen och det har inte heller gjort klart och tro mig, så mycket har han inte haft att göra de sista åren att han ALDRIG har hunnit med sånt.

Sitter nu i soffan och surar. Längtar till kl halv två när barnen och mannen åker härifrån på handboll och handla kaninmat.

Nöjd

Klockan är tio i elva, lördag morgon och jag har städat huset, hackat alla grönsaker till kvällens middag (tacos), fixat all disk samt tvättat några maskiner.

Sitter nu och pustar ut i soffan... Börjar känna att halsen svider lite men vad gör det?! Mina böcker från Bokus bokrea kom igår. Sex böcker för 330 kr. Tycker att jag har gjort världens bästa fynd! Nu jäklar ska det läsas hela långa dagen. Och tvätta lite till kanske...

Kloka ord

"De är de små ljuspunkterna i vardagen som gör den stora skillnaden"
Ernst Kirchsteiger


Nervös

Sonen har ju valt till gymasiet och valt helt och hållet efter sitt hjärta och sin hjärna vilket jag är så stolt över men...är också nervös för att det inte kommer att bli bra. Tänk om han tycker det blir för jobbigt att pendla in till stan, tänk om han inte får nya vänner, tänk om, om inte fanns...

Alla hans nuvarande vänner kommer att välja Tumba gymnasium och handbollsprofilen där. Skulle kännas så tryggt för mig att han gick där, med vänner som han känner, som jag känner, som jag vet att han trivs med. Men han vill verkligen inte gå där, mest för att de inte har den inriktningen som han vill gå inom samhällsprogramet.

Jag är stolt över att han är så stark och vågar och vill gå sin egen väg men mammahjärtat är så oroligt...

Varför?...

...är det godare (tycker jag i alla fall) att äta yoghurt ur ett glas än i tallrik

...är 25 min på crosstrainern (riktigt bra köp) jobbigare än 45 min powerwalk utomhus?

...är det lättare att slösa pengar när man betalar med kort än när man betalar kontant?

...är det så lätt att säga ja istället för nej?

...är pizza, ostbågar och pringelschips så otroligt gott men inte nyttigt?

...beställer folk tex ett jumbomeal med cola light till och sen påpekar att de varit nyttig som tog cola light...

Ja, det var några funderingar som jag hade när jag gick 25 min på crosstrainern i dag. Längtar efter mina böcker som jag har beställt på bokrean så kan jag gå och läsa samtidigt och kanske fundera lite mindre;)


V70

Blev det...jag gillar ju inte riktigt Volvo. Eftersom jag är ganska kort så känner jag mig alltid ännu kortare i en Volvo eftersom de är ganska "klumpiga" enligt mig. Men efter övervägande så insåg jag ju själv att det var det rejälaste vi kunde köpa för den summan vi har att röra oss med.

Strålande solsken i Kungsängen i alla fall. Provkörde bilen och jag blev faktiskt redan då lite kär. Bestämde oss och ska dit nästa vecka och hämta bilen.

Vi åker i  Stäket för mannen ska kolla på arbetskläder. Det tar 5 minuter...När vi kommer ut därifrån är det snö jävla storm! Det var till och med svårt att se vägen ibland. Nu vill jag ha sommar!

Min älskade son

Idag har sonen skickat in gymnasievalet. Ser hans betyg och blir så stolt över honom. Han har tack och lov inga problem i skolan eller med att lära sig, snarar tvärt om... Han har lite för lätt för sig ;)

Han gjort sitt gymnasieval med hjärtat. Utgått efter det han vill och var han vill plugga. Många av hans klasskamrater väljer "som alla andra" eller det som är närmast och väljer program som de egentligen inte vill läsa utan de tar den enkla vägen.

Jag är så stolt över honom som vågar stå för det han vill, som inte låter sig påverkas av vare sig oss eller kamrater. Som väljer noga efter att verkligen ha tänkt igenom vad han vill göra i framtiden.

Älskar honom så mycket!


Söndag

Ligger i soffan och slökollar på tv:n, slösurfar och bara är...Mannen jobbar, sonen kollar handboll i Tumba, dottern pluggar och jag och katterna ligger i soffan. Har bestämt mig för att inte följa med på sonens handboll ikväll. Om det blir bara lite försenat så hinner jag inte till jobbet i tid så jag chansar inte.

Det var fest på jobbet igår. Vilket sätter sina spår i mina knän nu förtiden på en gång. Tagit ett antal värktabletter för att ens kunna sova. Tack och lov blir den här natten lugn.

På tisdag ska vi ut och kolla på bilar. Mannen har tagit ledigt hela dagen och det ska bli så mysigt!

Kollar bilar för fullt...

Jaha, det gick ju vägen för mannen med så nu vet vi i alla fall vilken summa vi kan kika bättre begagnad bil för.

Tyvärr så lutar det ju starkt mot en Volvo V70...Frågade på verkstaden när jag hämtade min bil (och det är inte en märkesverkstad, kan jag tillägga) vilken bil man skulle ha om man ville komma hyfsat undan i reparationskostnader och svaret blev Volvo...

Jag är inget fan av volvo. De är inte speciellt billiga i skatt och försäkring, drar ganska mycket soppa men man har tydligen råd att reparera eländet . Och det väger upp just nu. Har hittat en jättefin i Kungsängen som jag vill åka och titta på.

Det jag däremot ska kosta på nästa bil är motor och kupevärmare...Blir vintrarna så här så kommer det ju att vara värt varenda krona!

Nu håller alla tummarna....

...Jag fick ett litet lån beviljat idag. Nu väntar vi bara på besked om Martin kan få samma lån beviljat. I så fall så blir det ut och titta på begagnade bilar till veckan!

Om inte han får beviljat så ligger vi risigt till men då får vi väl ta en sämre begagnad bil i stället för en bättre begagnad bil.

Fredag!

Och det är ju min jobbhelg, så det blir att jobba fredag, lördag och söndag natt. Men tack och lov så går ju helgerna snabbt och nästa vecka så jobbar jag ju bara två nätter. Nu släpper jag det..

Går som i ett litet lyckorus för min vackra vän som sålde sin lägenhet med vinst! Sa ju att det var din tur att ha tur!

Idag hämtar jag hem bilen också...ska ta helgen på oss att bestämma oss om den ska lagas eller om vi ska köpa en bättre begagnad. Just nu så hatar jag våra betalningsanmärkningar mer än någonsin...De har faktiskt inte stört mig, utan snarare tvärt om, det har varit skönt eftersom man inte har kunnat handla mer än vad man har sparat. Man kan inte ta nåt på avbetalning vilket har varit och är superhärligt men just nu så deppar jag ihop över att inte kunna låna till ens en liten billig bil...

Men det är fredag och lite mys hinner man med, imorgon möter IFK Tumba-Ystad hemma i Idro vilket gör att om Tumba vinner så ligger de bra till att ta sig upp i elitserien i handboll nästa säsong så där håller jag tummarna, söndag spelar sonen en handbollsmatch i Nacka kl åtta på kvällen så det blir nog en bra helg trots allt!


Glad!

Det finns en glädje som slår allt annat och det är när man kan glädjas med och för någon annan. Min fina vän, grattis till lägenhetsförsäljningen!!! Helt fantasktiskt! Fick min depression över bilar och annat att gå över...


Bilhelvete...

Lämnade in bilen igår för kostnadsförslag för att få igenom eländet på besiktningen...Verkstadskillen ringer tillbaka efter några timmar.

Kostnadsförslag: 35 000:-, tack och lov ink moms ;)...sen ytterligare 15-20 000 för att fixa sånt som vindrutetorkare bak, läckaget som gör att spolarvätskan droppar ut samt lite andra småsaker.

Hatar, verkligen hatar allt som har med bilar, reparationer och sånt att göra just nu...

Vuxenpoäng

Jag har precis lagt in alla räkningar för februari månad både manuellt och i min kassabok (sååå vuxenpoäng).
Kassaboken kom egentligen till för att kunna visa den ointresserade mannen och barnen "så här mycket utgifter har vi den här månaden så kom inte och gnäll efter en ny såg eller så..."

Positiva ekonomiska saker denna månad:
* Elräkningen sjönk med nästan en 1000-lapp
* Mobilräkningarna sjönk (barnen fick surfabonemang på Tele 2 och det blev billigare än kontantkorten)
* Sista gången vi betalar på ett lån
* Det lönade sig att binda räntan vilket jag panikgjorde förra månaden och har redan sett att jag tjänat på den
* Efter den 25...bara två gånger kvar att betala på två inkassoärenden
* Vi kan lägga nån 1000-lapp mer på sparande (vuxenpoäng att tänka spara och inte handla)

Negativa ekonmiska saker denna månad:
* Elräkningen fortfarande ruskigt hög
* Bilreparation som förmodligen tar hela vår sparkassa + lite till...

Klockan är nu 08:08, verkstaden öppnade kl 08:00...tycker de kan ringa snart då och säga vad kostnaden kommer att bli...Jag tycker nämligen att min bil är prio 1 när jag lämnar in den....

Glad

Är så glad för min älskade vän håller på och ska sälja sin lägenhet och haft en "förhandsvisning" idag och redan fått ett bud på lägenheten. Hoppas så för din skull att allt går vägen. Min fina fina vän!


04:13

Sitter på jobbet och filosoferar...45 minuter kvar innan jag ska börja plocka fram frukosten till hotellgästerna. Jag har jobbat på hotell sen jag var 19 år med lite korta avbrott för barn och pluggande. Ibland så är man så fruktansvärt less på restaurangmat men hotellfrukosten blir man aldrig less konstigt nog. Äter alltid samma sak med liten variation ibland och ändå är det alltid så gott!



Snö

Jag älskar alla fyra årstiderna på sitt sätt men nu börjar jag känna att i den här delen av landet så är vintern för lång i år. Blev lite halvdeppig när jag åkte till jobbet igår kväll och det började snöa och sen har det fortsatt oavbrutet. I och för sig riktigt fina stora flingor men nu räcker det!

Uppvuxen i den norra delen av Sverige kommer jag ihåg hur kul vi hade på vintrarna. Åkte skidor, både utför och på längden. I området som jag växte upp i spolades två isbanor, skolan och den på fotbollsplanen precis ovanför vårt hus. Man åkte skoter, pimplade, åkte pulka  och hade så kul. På vårvintern tog man renskinnet och grävde ner sig i en snögrotta med varm choklad och bara mös. Vintrarna var på många sätt roligare än somrarna.

Men nu längtar jag sjukt mycket efter vår!



Här är en bild på mina rosor som fått ge namn till bloggen, Flora Danica...Längtar så att dessa fina oranga rosor ska blomma igen i min trädgård!


Men allvarligt

Alla i vårt hushåll förutom jag verkar tro att disk går av sig själv och hoppar in i diskmaskinen, sätter på sig själv och när den diskas sig själv så går den på egen hand till diverse skåp. Exakt samma sak med tvätten...

En upplysning familjen: DET FUNKAR INTE SÅ!!!!

Nu är jag definitivt inte världens pedant. Jag gillar att ha rent omkring mig men blir inte störd om det är lite småstökigt. Det jag blir sur över är att det är jag som tydligen ska plocka upp resterna av familjens efterlämningar... Jag är däremot tacksam över att alla sköter sin egen tvätt men efterlämningarn på vägen till tvättmaskinen, det är dom som irriterar. Jag vill inte ha smutsiga strumpor på vardagsrumsgolvet eller smustiga tröjor i soffan. Men tydligen så vill övrig familj jättegärna ha det.

Nej, jag får väl lov att gå och tömma en diskmaskin nu...för i alla fall när jag är hemma så har aldrig disken gått till skåpen själv.


Och imorgon...

...tänkte jag, precis som alla andra måndagar börja ett nytt hälsosammare, mer träningsinriktat liv. Och varje vecka så spricker det någonstans.

Jag älskar mat, jag älskar coca-cola och jag älskar snacks och annat onyttigt. Men jag inser ju att för att må bättre än vad jag gör idag så måste jag göra något åt det hela. Mina knän värker på en gång nu och jag vet att det har att göra med att jag ökat nåt kg.

Hur kul är det att komma till jobbet och se att vår duktiga kallskänka bakat kärleksmums, chokladbollar, brownies och sen bara titta på det?! Tyvärr så är det ju det jag måste göra. Speciellt eftersom jag börjar jobba 22 eller 23 på kvällen och det är definitivt inte en bra tid att äta på.

Den här gången, den här veckan ska jag klara det...Bara äta nyttigt och ta mig tiden att motionera. Vi får väl se hur många dagar det tar innan jag är tillbaka i gamla vanor. Tyvärr så känns det som att joggingturen igår gjorde att jag blev lite småförkyld men hoppas innerligt att det bara är inbillning.

Lördag

En otroligt vacker vinterdag! Man blir glad i hela kroppen.

Började dagen med att skotta fram och få ut bilen som stått still i snöstormen. Sen skickade jag iväg sonen som skulle döma 10 handbollsmatcher själv eftersom ingen annan hade möjlighet. Han var iof överlycklig för det blir 750 kr för 4,5 timmes "jobb".
Iväg till Nynäs sen med dottern som har haft jätteont i öronen i två dagar nu...Det visade sig att det var inte öroninflamation men däremot eksem i hörselgången. Hatar däremot att sitta på akutmottagningar m

När vi kom hem så drog jag på mig löparskorna och tog en sväng. Så härligt och underbart! Dock så krånglar mina hörlurar så det var mindre kul. Jag är nog och kommer nog alltid att vara en sån som vill ha musik när jag springer. Jag vill ha lite puls, i fågelkvitter (som man kan njuta av när man går) är det liksom inte samma puls...

Sitter nu i soffan och väntar på att maken ska komma hem. Till middag plankstek och en massa rödvin!

Ha en bra lördag!

Ibland undrar man ju...

Efter nattens vedermödor så funderar man ju hur folk i allmänhet är funtade. Tappar man all moral bara för att man är iväg på konferens och utan sin partner?!  Tro mig, jag har inte världens högsta moral men igår så blev till och med vi som jobbat länge riktigt illa berörda över hur männsikor beter sig...


Kattungarna

Nu är det bara en vecka kvar innan två av kattungarna flyttar från oss. Lilla Barbro flyttar bara tvärs över gatan och lilla Princessan till Nynäs. Det kommer att bli tomt efter dom men vi har ju buskillarna Hugo och Hjalmar kvar och förstås mamma Geisha och surtanten Lisa.

Just nu så känns det som att livet består av att kliva upp på morgonen och rensa kattlåda, fixa och dona lite hemma och rensa kattlåda, sen på kvällen borsta tänder och ....rensa kattlåda. Ska bli så skönt också när alla kissekatterna kan börja vara ute. Mamma Geisha skulle nog göra vad som helst för att få vara ute hela tiden nu men det får hon inte. Vill inte ha en till kull med kattungar. Så kul är det inte!

Inställt!

Vill bara meddela på detta sätt att dagens joggingtur är officiellt inställd på grund av snöstorm.

Mauro!

Mauro Scocco, min tonårsidol. Hittade hans sida idag och en massa texter till låtar som han skrivit. Blev så där barnsligt sentimental.

1990, i februari så åkte jag med en tjejkompis till Teneriffa. Hennes pappa hade hastigt gått bort på hösten -89 så det var en av anledningarna till varför vi åkte. Har väldigt få minnen av Teneriffa förrutom att det var ruskigt dyrt samt de låtar vi lyssnade på. Ratata hade släppt sitt album "Människor under molnen" så den gick dygnet runt på vår kassettbandspelare som vi hade med oss. Tycker fortfarande att "Demonerna" är den absolut bästa låten från den skivan.

Den absoluta Ratata-låten finns däremot på skivan Paradis...Låten Vem...

"vem plockar upp dig när du är nere
när allting bara skiftar i svart

vem visar dig en väg du kan gå
när du inte själv vet vart

vem tar sig tid och frågar hur du mår
finns det nån som kör dig hem när du inte går

vem delar du din framtid med, dina frågor, dina svar
nu när jag inte längre finns kvar

och vi, vi flög så högt utan att titta ner
och nu när vi landat är marken allt vi ser

och vem kan du skrika åt när inget blivit som du vill
vem väcker du mitt i natten när du inte kan ligga still

jag hoppas att du hittade det du sökte
och inte klandrar mig för att jag försökte

och vi flög så högt utan att titta ner
och nu när vi landat är marken allt vi ser

vem delar du din framtid med, dina frågor, dina svar
nu när jag inte längre finns kvar

vem delar du din framtid med jag undrar bara vem
jag undrar bara vem"




Slö, slöare, slöast

Tog en härlig powerwalk på förmiddagen. Lyssnade vidare på min ljudbok medans jag halkade fram på en isig skogsväg. Det jag hoppas på nu är att det slutar blåsa. Jag tycker verkligen illa om blåst.

Ligger i soffan och ska försöka slumra till lite eftersom jag ska jobba två nätter nu. Älskar mitt nya schema som fungerar så bra. Lite hattigt känns det ibland men åh vad jag har mycket ork över mot när vi jobbade sju nätter och var lediga sju.


Tisdagkväll

Segar i soffan. Lagat middag, kastat i mig maten för att hinna skjutsa sonen till bussen, plockat ur och i diskmaskin, bakat kladdkaka, ut med hund så nu bara myser jag med dottern i soffan.

En dotter som kom hem med ett G+ på sitt no-prov. Är så stolt över den lilla stora tjejen. Hon börjar få tillbaka sitt självförtroende igen. Jag börjar känna igen henne i den personen som hon var förrut. Längtar till lön för att kunna åka och shoppa lite med henne. Och om drygt en månad så blir min lilla tjej tonåring....

Första joggingturen för i år

Eftersom det blev ett sånt fantastiskt vårväder idag så drog jag på mig löparskorna, hörlurarna. Musik och Runkeeper i öronen. Körde lite intervaller, gick två, joggade fem i väldigt lugnt tempo. Även om jag har broddar på löparskorna så vågade jag inte riktigt gå för fullt. Det var det blankis på vissa ställen men jätteslaskigt på vissa ställen men så otroligt befriande att jogga igen.

Längtar bara nu efter att det ska gå att jogga i skogen men det lär ju dröja med tanke på all snö som ska bort.

Mannen ska däremot få åka in o handla nya hörlurar till mig idag. Sonen har tagit de enda som funkar tydligen. De jag hade idag funkade inte ena och den andra var sprucken. Något irriterande kan jag meddela.

Nu ska jag verkligen se till att hålla det här med att försöka komma ut och jogga tre gånger i veckan och gå minst två gånger. Måste bara hitta nåt bra ställe att köra styrka på så är allt komplett!

Livet leker och våren är på väg!

Powerwalk

Tog en riktigt uppfriskande rask promenad nu på eftermiddagen. Hade "Flickan med snö i håret" i lurarna. Riktigt bra ljudbok faktiskt. En sån som gör att man egentligen går längre än vad man hade tänkt bara för att man inte kan sluta lyssna.

I morgon blir det förhoppningsvis första joggingrundan men då med riktigt powermusik i lurarna!

Måndag

Jobbat och är så trött just nu. Har så mycket värk i mitt ena knä att jag har svårt att sova. Spelade tack och lov in Sherlock igår så nånting har jag ju att titta på idag. Kattungarna ligger vid mina fötter och sover. Har hört att de röjt hela morgonen. Att de bara orkar.

Hade lite intressanta samtal med min närmaste chef igår. Ibland är det märkligt att människor som förefaller riktigt smarta är så blåögda att det är pinsamt. Nåt är ju på gång på mitt arbete och jag köper inte att ingen vet, har vetat och så som alla säger. Men just nu så är jag trots allt nöjd med det svaret som jag fick men ska nog luska vidare efter annat jobb.


Söndagkväll

Otorligt seg dag idag. Började så segt och fortsatte ännu segare. Fick i alla fall köket städat men eftersom det var full fart hela dagen igår så kändes det helt ok att bara softa idag.

Hade ett långt samtal med bästa vännen som har mycket att tänka på nu. Ville egentligen bara vara med henne och pussa o krama på henne lite och bara vara men hoppas att vi kan få till det nästa helg.

Halvligger i soffan nu och bara väntar på att klockan ska gå som vanligt när jag ska åka och jobba. Nu blir det bara en natt eftersom jag blev ledig fredag och lördagnatten så det känns riktigt skönt. Ska börja kvällen med att lägga upp frukost till de tre gästerna som bor i natt. Men nu ska jag försöka slumra till en liten stund innan det är dags att sätta på sig kostymen och dra iväg.



Handboll och beachfotboll

Idag har det varit en riktig sportdag. Först spelade sonen handboll astidigt på morgonen. Samling kl åtta vilket var en läskigt tidig tid. När de har blivit tonåringar så är ju tack och lov sällan matcherna före kl 12 på dagarna så det här var ju supertidigt... Vinst med 34-13 vilket säger sig självt att det var inte den mest spännande matchen som spelats i världshistorien. Vidare sen till S-tälje och beachfotboll som sen varade hela eftermiddagen. Killarna spelade fantastiskt bra mot förra gången. Men viktigast av allt...De har så sjukt roligt när de håller på. Man blir alldesles varm om mammahjärtat! Är nu så trött att kudden känns som den bästa idéen just nu...

Vill jag verkligen veta allt

Såg en annons nu på FB om ett företag som lanserar en gps-tjänst för föräldrar där man via barnens mobiltelefon kan veta var barnen befinner sig. Min första reaktion är faktiskt, varför då??? Vill jag verkligen veta allt och framför allt så anser jag att jag inkräktar på mitt barns privatliv om jag skulle göra så. Jag tycker att man spionerar och faktiskt hindrar sitt barn till ett privatliv. Tycker inte att det skulle vara så kul om t ex mina barn via mobiltelefon alltid visst var jag fanns. Eller att min man alltid skulle kunna veta var jag fanns. Inte för att jag har något att dölja men jag vill inte leva in någon "storebror ser dig" värld. För något år sen hamnade jag i en ganska het diskussion med en mamma. Den mamman tyckte att det var så skönt att kunna ringa sin son på kvällarna när han var ute med kompisar, för att då visste hon ju var han befann sig...(Jo tjena eller hur?!)Men sa jag, hur vet du att han är där han säger? Ja, men det vet jag ju, jag frågar och han berättar var han är...Jaha, men om någon ringer mig på mobilen och jag är på gyn så kanske jag säger att jag är hos tandläkaren bara för att jag inte vill att personen som ringer mig ska veta var jag är...Men vad menar du, säger hon, Så om jag ringer honom, menar du att han kan säga att han är vid bussen men är på ett helt annat ställe???? Hmmm, (och det var då som jag insåg att människan som jag står och pratar med har nog bara två hjärnceller och de är i allvarlig konflikt med varandra) Ja, jag menar på fullt allvar att det är så, eftersom du inte ser honom så kan han ju faktiskt säga att han är vid bussen, men i verkligheten är han i stan som exempelvis...Hon tänkte ett tag och säger sen, Påstår du att min son är en lögnare??? Nej, sa jag det gör jag inte, men tro mig, jag har äldre barn också och när man ringer dom så drar de nog ibland en vit lögn om tex var de är någonstans bara för att om de säger sanningen så blir det ett jäkla liv och då är det bättre att undanhålla sanningen... Efter ytterligare några vändor så trillade poletten ner i huvudet på henne...Aha, säger hon, han kan göra som jag gjorde när jag ringde till jobbet från bilen och sa att jag låg bakom en traktor så jag blir sen fast sanningen var att jag hade försovit mig... Äntligen hade hon fattat att en mobil inte löser allt! När mina barn är ute, så ringer jag sällan till dom. Har valt att lita på mina barn. Jag ringer om det verkligen är något viktigt som jag vill. Men jag vill inte själv bli uppringd när jag är iväg med vänner eller ute och handlar eller what ever så varför ska jag ringa och störa dom. De ljuger säkert för mig ibland om var de är men det får jag leva med. Jag har inte tänkt börja bevaka dom ändå.

Slutdeppat för idag!

Ibland händer det saker som står utanför min kontroll. Det får jag lära mig leva med. Så nu försöker jag släppa det som händer, inte se allt negativt utan i första hand vända saker till något positivt. Som till exempel nu att söka efter ett nytt jobb. Kanske ska man börja i en helt annan branch... Vara lite wild and crazy och hitta på något helt nytt! Håller på att göra mig i ordning för att åka och fira den äldsta i barnaskaran som fyller 24 år idag. Idag ska bli en bra dag!

...

Är för arg, lessen o besviken för att ens kunna formulera vad jag känner. Blir nog en lång konversation i bilen med mig själv tror jag.

Och så blev det en skitdag...

Klev upp, gjorde frukost och sen...såg att det börjat snöa. Jaja..det är vinter så det får man leva med. Hämtar tidningen och det känns som att bli slagen hårt i magen. Det visar sig att de som äger hotellet som jag jobbar på har funderingar på att inom tre till tio år förvandla stället till bostäder. Oj vad tryggt och bra det känns då. Dags att börja kolla efter nytt jobb tror jag. Man precis också bestämt att bygga om saker för att göra verksamheten bättre. Vi hade en kick-off där information och öppenhet var en stor bit i det hela och så får man veta sånt här via morgontidningen. Så mycket var det hela värt med att ta in konsulter som ska leda oss framåt...Med andra ord ingenting.

By the way...

Jag är såååå ledig i helgen. Visst jag jobbar söndag natt men...jag är ledig fredag och lördag natt!

Djupa funderingar

Ska jag ligga kvar i sängen eller kliva upp? Skulle kunna kliva upp och sätta på kaffe, koka ägg, rosta bröd och lägga mig i soffan...Det var ett bra förslag! Taget!

Prata för sig själv...

Jag är en sån människa som pratar med mig själv, även högt vilket inte alltid är optimalt. Ibland så glömmer man bort att man inte är ensam hemma eller i bilen. Bilen är mitt favoritställe att ha "egentid". Jag sitter och kör och spelar upp olika scenarier om hur saker ska bli, vad jag till exempel ska säga till min chef angående en arbetssituation, vad jag får för svar etc... Tror inte att jag är ensam om att göra det och för mig så är det verkligen en befrielse att få sitta och analysera högt. Så mycket lättare att verkligen ta tag i saker och även psykist förbereda sig för olika situationer som jag med min panikångest behöver göra.

Sol

Jag vill åka utomlands nu!!!!!!!! Min kropp och min själ har stora solcravings just nu...

Min egen lyxfälla

För något år sen brakade ju allt...Vi la ner en firma och hej bara vad alla ville ha sina pengar snabbt. Varför hade ingen berättat att det kostar så mycket mer att avveckla en verksamhet än att starta den? ;) Lång historia kort, kronofogden mätte ut våra löner i fem månader, fick göra avbetalningsplaner till höger o vänster på sånt som inte gått så långt som till fogden...Detta var sommaren 09...Nu är det tre gånger kvar att betala på den sista avbetalningsplanen! Vi har klarat detta! Till och med kunnat börja spara en summa varje månad. Tyvärr har ju detta drabbat våra barn ganska hårt men de har också lärt sig saker som jag hoppas att de kommer att ha nytta av på vägen. Bland annat så har båda lärt sig vikten av att spara och det viktigaste av allt...Om man inte har pengar för att köpa något så lånar man INTE till det. Man sparar för att köpa det! Nu ser jag fram emot att ha en massa pengar över varje månad och framför allt att kunna SPARA! Vill aldrig mer handla något på kredit eller låna pengar till något som inte är nödvändigt!

Äntligen sovdags

Hoppas så innerligt att jag blir ledig i helgen. Har absolut ingen lust alls att jobba just den här helgen. Sonen spelar först handbollsmatch tidigt på lördagmorgon och sen vidare till S-tälje där han ska spela beachfotboll hela eftermiddagen. Det var ju så kul förra gången så jag vill ju så gärna åka med... Men nu ska jag ropa på John Blund och förhoppningsvis drömma söta drömmar!

Mätt o belåten...

Palt stod på menyn ikväll och som vanligt åt jag för mycket. Sitter nu i soffan och kan knappt röra mig. Hoppas verkligen att det inte blåser imorgon och att det är mindre isigt. Tänkte gå en lång promenad idag med en bra ljudbok i lurarna men halka och blåst gjorde att jag avstod.

Lunch

Dagens lunch avklarad. Sov inte så länge idag efter nattens jobb då jag förhoppningsvis blir ledig ända till på söndag så vill jag ställa om dygnet så fort det bara går. Har däremot gått tillbaka till sängen och tänker fortsätta ligga där ett tag till. Titta lite på film, mysa ner mig och inte behöva känna några som helst måsten. Visst skulle jag behöva städa huset, visst skulle jag behöva plocka in i diskmaskinen, visst skulle jag behöva åka och storhandla men...jag orkar inte! Idag är jag en latmask!

En nyhet för mig

Fick idag veta att en av mina absolut bästa vänner har en blogg. Där har hon skrivit en massa om mig. Det hon har skrivit är precis sånt som vi människor har så svårt att säga till varandra. Hon beskriver hur mycket hon tycker om mig och varför i flera inlägg. Blev så glad över att läsa det så jag fällde lite tårar...

Känner att helt plötsligt är vår vänskap på en helt annan nivå. Djupar och mer ärlig och intensiv!

Okej...

Skulle ju starta så bra i september 2010 och blogga igen men nej...Det tog stopp. Skulle börja skriva som jag gjorde förr, för att må bättre, få utlopp för känslor som jag inte kan prata om men sätta ord på. Men många sorgliga saker på kort tid hände vilket gjorde att jag slöt mig som en mussla istället.

Jag brukar kunna dela med mig till nära och kära hur jag mår, vad jag funderar på och hur jag känner för saker och ting men den här gången hände så mycket under kort tid som jag bara inte kunde hantera och prata om allt som hände. Kände sakta men säkert att panikångesten var på väg tillbaka och mycket riktigt, den är här igen men tack vare KBT:n så sitter jag i en annan situation nu och kan hantera det hela på ett annat sätt.

Snart 41 år gammal så börjar jag komma tillrätta med mitt liv på allvar. Och det känns så bra! Jag har en familj som jag älskar över allt annat. Inte många vänner eller stort umgänge men de jag har och de jag umgås med skulle jag kunna offra allt för och jag vet att de finns för mig i vått och torrt.


RSS 2.0